Bakanlık aile destek ödemelerini o tarihte hesaplara yatıracak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yönelik Aile Destek Programı kapsamında Haziran ayı ödemelerinin yapılacağı tarihi açıkladı. Bu program sayesinde milyonlarca aile, ekonomik zorluklarla başa çıkmada önemli bir destek alıyor.

Aile Destek Programı Nedir?

Aile Destek Programı, 2022 yılında başlatılan ve dar gelirli ailelere maddi yardım sağlayan bir projedir. İlk etapta 12 ay süresince destek verilen aileler, programın uzatılmasıyla birlikte 2023 Temmuz ayından 2024 Haziran ayına kadar toplam 24 ay boyunca yardımlardan faydalanmaktadır. Program dahilinde, ailelerin hane içindeki kişi başına düşen gelirlerine göre 850 ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda ödeme yapılmaktadır.

Ödeme Tutarları:

  • 850 TL
  • 950 TL
  • 1100 TL
  • 1250 TL

Haziran Ayı Son Ödemesi

Haziran ayı, bu destek ödemelerinin son yapılacağı ay olacak. Bu ayın ödemeleri, belirlenen tarihlerde vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Destekten yararlanan aileler, bu ödeme ile birlikte programın süresinin dolmasıyla yeni bir destek paketinin açıklanmasını bekliyorlar.

Ödemeler Ne Zaman Yatacak?

Aile Destek Programı ödemeleri, Mayıs ayı için belirlenen tarihte hesaplara yatırılmıştır. E-Devlet üzerinden yapılan açıklamaya göre, Haziran ayı ödemeleri de 7 Haziran 2024 tarihinde hesaplara geçecektir. Vatandaşlar, bu tarihte hesaplarına yatan destek ödemelerini çekebilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri