Çocuğunuz hangi okula gidecek? İşte öğrenmenin yolu…

2024-2025 eğitim öğretim yılı için anaokuluna başlayacak olanlar, 1. sınıfa geçecek öğrenciler ve 5. sınıfa geçecek çocukların okulları şimdiden belirlendi.

Bu yıl okula ilk kez başlayacak öğrenciler için hangi okulda eğitim görecekleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) adrese dayalı kayıt sistemi ile kesinlik kazandı. Peki, veliler çocuklarının hangi okullarda eğitim alacaklarını nasıl öğrenebilirler?

E-devlet üzerinden okul bilgilerine erişim

Veliler, çocuklarının hangi okulda okuyacağını öğrenmek için E-Devlet kapısını kullanabilirler. MEB’in sağladığı adrese dayalı kayıt sistemi sayesinde, veliler yaşadıkları bölgedeki hizmet veren okulları E-Devlet üzerinden görebilirler. Bu sistem, öğrenci yerleştirmelerini otomatik olarak gerçekleştirirken, velilerin de bu bilgileri kolayca erişebilmelerini sağlıyor.

Nasıl sorgulama yapılır?

  • E-Devlet Girişi: İlk olarak, E-Devlet sistemine velinin kişisel şifre bilgileri ile giriş yapılmalıdır.
  • Okul Sorgulama Linki: MEB Okul Sorgulama linki üzerinden veliler, çocuklarının hangi okullara yerleştirildiğini görebilirler.

Öğrencilerin okullara kayıtları ve sınıflara yerleştirilmeleri tamamen otomatik olarak yapılmaktadır. Bu sistem, velilerin herhangi bir ek işlem yapmalarını gerektirmeden, çocuklarının eğitim alacakları okulları belirlemekte.

Bu sistem hem yeni okul çağındaki çocukların hem de velilerin okul seçim sürecinde yaşadığı belirsizlikleri ortadan kaldırıyor. E-Devlet kapısı üzerinden yapılan bu sorgulama, velilere çocuklarının eğitim hayatına dair kesin ve güncel bilgiler sunuyor. Eğitim yılı başlamadan önce bu bilgilere ulaşmak, hazırlıkları kolaylaştırıyor ve velilere önemli bir rahatlık sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri