Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Görevlisi alımı: 85 kişilik alım yapılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere toplamda 85 eğitim görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Bu alımlar, dini yükseköğrenim mezunları için önemli bir kariyer fırsatı sunuyor.

Başvuru Şartları

Başvuru yapacak adayların belirli kriterleri sağlamaları gerekiyor. Bunlar arasında, Devlet Memurları Kanunu’nun 657 sayılı maddesinde yer alan genel şartlar başta olmak üzere, mevcut olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 4/A statüsünde çalışıyor olma şartı bulunuyor. Ayrıca, atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde belirlenen “Ortak Nitelik” şartını da karşılamaları gerekiyor.

Eğitim düzeyi açısından ise, adayların en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmaları gerekiyor. İlahiyat alanında doktora yapmış olmak veya ilgili alanda ihtisas kursu belgesine sahip olmak da aranan kriterler arasında. Dinler tarihi ve din eğitimi alanlarında görev almak isteyen kişilerin Felsefe ve Din Bilimleri alanında doktora yapmış olmaları gerekmektedir.

Başvuru Süreci

Din hizmetleri sınıfında başvurular 14 Haziran 2024’e kadar, eğitim görevlisi alımı için başvurular ise 19 Haziran 2024’e kadar alınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri