Görev süresi dolan müdürden Salihli’de anlamlı bir veda…

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlkokulu Müdürü Yakup Ateş (43), görev süresinin dolmasının ardından tayini çıkan bir müdürden beklenmeyecek bir veda ile gündemde.

Ateş, 9 yıllık görev süresi boyunca ihtiyaç sahibi öğrencilerine destek olmak için çeşitli projelere imza attı. Görev süresinin sonunda ise her bir öğrenci, öğretmen ve hizmetli adına zeytin fidanı dikerek kalıcı bir miras bıraktı.

Zeytin fidanlarıyla geleceğe umut

Yeni görev yeri olan Adala Nergis Demet Ortaokulu'na tayini çıkan Ateş, 284 öğrenci, 24 öğretmen ve 2 hizmetli adına toplam 310 zeytin fidanı dikti. Bu projeyle, daha önce öğrencilerin eğitim masrafları için buğday ektiği 8 dönümlük arsayı bu kez zeytinlik olarak değerlendirdi. Fidanların bakımı ve gelecekteki hasat süreciyle de ilgileneceğini belirten Ateş, zeytinlerden elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılmasını hedefliyor.

Görev yaptığı süre boyunca ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atan Ateş, tarımsal projelerin de önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. "Zeytin barışın, güzelliğin ve umudun simgesidir. Bu yüzden okulumda anıları ve güzellikleri yaşatacak bir zeytinlik oluşturmak istedim" diyen Ateş, bu anlamlı proje ile okuluna ve öğrencilerine kalıcı bir hediye bırakmanın mutluluğunu yaşıyor.

8'inci sınıf öğrencilerinden Emin Emre Ece (13), Müdür Ateş'e zeytin fidanlarının dikiminde gönüllü olarak yardımcı oldu. Ece, "Müdürümüzün tayini çıktığı için bize zeytinlik bırakmak istedi. Birlikte zeytin fidanlarımızı diktik ve şimdi can suyu veriyoruz. Seneye inşallah fidanlarımız büyüyecek ve onlardan zeytin toplayacağız" ifadelerini kullandı.

Yakup Ateş, bu zeytinliğin sadece öğrenciler için değil, tüm okul camiası için anlamlı bir proje olduğunu belirtiyor. "Daha önce bu tarlayı yaz tatillerinde ihtiyaç sahibi öğrencilerim için değerlendiriyordum. Şimdi bu zeytinliğin bakımını, gittikten sonra da gönüllü olarak üstlenmeyi düşünüyorum. Zeytinlik meyvelerini vermeye başladığında, burada birçok öğrenciye faydası olacak" diye konuşan Ateş, gelecek nesillerin en güzel şeyleri hak ettiğini vurguladı.

Öğrenci Sayısı

Öğretmen Sayısı

Hizmetli Sayısı

Toplam Fidan Sayısı

284

24

2

310

Yakup Ateş'in bu anlamlı vedası hem eğitim camiasında hem de yerel halkta büyük takdir topladı. Zeytin fidanları, barış, güzellik ve umudun simgesi olarak büyüyüp meyve verdikçe, Ateş'in anısını yaşatacak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri