KPSS ortaöğretim sınavı 15 Eylül’de gerçekleştirilecek…

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu, 15 Eylül Pazar günü Türkiye genelinde ve KKTC'nin Lefkoşa kentinde gerçekleştirilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen sınav, 227 sınav merkezinde, 5 bin 683 binada ve 99 bin 765 sınav salonunda yapılacak. Sınava 1 milyon 864 bin 867 aday başvurdu ve bu yılki sınav, yoğun bir katılımla dikkat çekiyor.

Sınav saat 10.15'te başlayacak

Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve adaylara 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri sunulacak. Toplamda 130 dakika sürecek olan sınavda, engelli adaylar için ek 30 dakika süre tanınacak. Sınav günü nüfus cüzdanlarında kimlik numarası ya da fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un yaptığı açıklamaya göre, sınavın güvenliği için tüm önlemler alındı ve 21 bin 660 emniyet görevlisi sahada görev alacak. Toplamda 260 bin 94 görevli, sınav sürecinde yer alacak. Ayrıca sınav görevlilerine yönelik eğitim süreci tamamlandı ve ihtiyaç duyabilecekleri bilgilendirici materyaller kendilerine ulaştırıldı.

Sınav sonuçları 4 ekim'de açıklanacak

KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları, 4 Ekim 2024 tarihinde ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Sınava başvuran adayların kimlik belgelerini sınavdan önce hazırlamaları ve sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. En yoğun başvuru İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'den gelirken, adayların büyük çoğunluğu 18-23 yaş aralığında yer alıyor.

Sınava başvuran gaziler, şehit ve gazi yakınları sınav ücretinden muaf tutuldu. Bu haktan 6 bin 155 aday yararlandı. Ayrıca 3 bin 908 engelli adayın sınava katılımı için gerekli düzenlemeler yapıldı ve engelli adayların rahat bir sınav süreci geçirmeleri adına titiz bir çalışma yürütüldü.

KPSS Ortaöğretim sınavına girecek tüm adaylara başarılar dileyen ÖSYM, sınavın güvenli ve sorunsuz bir şekilde tamamlanması için tüm hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri