Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatıldı: İdari izin kimleri kapsıyor?

Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre, bayram tatili 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Ancak bu yıl, özel sektör çalışanları için bayram tatili farklı bir düzende olacak. İşte detaylar:

Özel Sektörde Bayram Tatili Kaç Gün?

Özel sektördeki çalışanlar, resmi tatil günlerini izleyerek bayram tatilini geçirecekler. Ancak özel sektör çalışanlarına idari izin uygulanmayacak. Dolayısıyla, Kurban Bayramı tatili, sadece resmi tatil günlerini içerecek. Arefe günü ise, işverenlerin inisiyatifine bağlı olarak, yarım gün izinli sayılabilir.

İdari İzin Kimleri Kapsıyor?

İdari izin uygulaması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olan devlet memurlarını ilgilendiriyor. Bu kapsamda, kamu çalışanlarına 2 günlük süre idari izin olarak tanımlandı ve bayram tatili 9 güne çıkarıldı. Ancak özel sektör çalışanları için böyle bir uygulama söz konusu değil.

Özetlemek gerekirse, Kurban Bayramı tatili 2024, özel sektör çalışanları için resmi tatil günleriyle sınırlı olacak. İdari izin uygulaması sadece kamu çalışanlarını ilgilendiriyor ve bu durumda bayram tatili 9 güne çıkarılmış olacak. Özel sektör çalışanları ise bayram tatilini resmi tatil günleri çerçevesinde geçirecekler. Bu detaylar doğrultusunda tatil planlarınızı yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri