LGS 2024: Kaç kişi başvurdu? LGS sınav tarihi ve oturumları!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, bu hafta sonu, 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından organize edilen bu sınav, öğrencilerin heyecanla beklediği önemli bir dönemeç. İşte bu yıl LGS'ye kaç kişinin katılacağı ve sınavla ilgili detaylar...

Bu yıl LGS sınavına katılacak öğrenci sayısı açıklandı. 2024 LGS sınavına, tam 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuruda bulundu. Bu büyük katılım, sınavın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Sınav, 973 yurt içi merkezinde ve 3 bin 891 okulda, toplam 62 bin 663 salonda yapılacak. Ayrıca, yurt dışında da 11 sınav merkezi ve 11 okulda, toplam 35 salonda düzenlenecek.

Sınavın Yapılacağı Tarih ve Merkezler

Sınav, 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Türkiye genelinde ve KKTC’de belirlenen merkezlerde, iki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda, öğrenciler bilgilerini ve hazırlıklarını test etme şansı bulacaklar.

Sınav Oturumları ve İçerikleri

LGS, iki oturumda gerçekleştirilecek:

  • Birinci Oturum: 09:30’da başlayacak ve 50 soruluk sözel alandan oluşacak. Bu oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorular yer alacak. Süresi 75 dakika.
  • İkinci Oturum: 11:30’da başlayacak ve 40 soruluk sayısal alandan oluşacak. Bu oturumda Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular sorulacak. Süresi 80 dakika.

Sınav Giriş Belgeleri ve Kimlik Kontrolü

Öğrencilerin sınava girebilmesi için fotoğraflı sınav giriş belgelerini ve geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri, sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak.

Sonuçların Açıklanması ve Tercih Dönemi

LGS sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak. Aynı gün, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Bu kılavuz, öğrencilerin tercihlerinde ve yerleştirme süreçlerinde yol gösterici olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri