LGS saat kaçta başlayacak? LGS kaç dakika ve kaç soru sorulacak? İşte tüm detaylar

Yarın, tüm ülke genelinde gerçekleşecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, binlerce öğrencinin gelecekleri için kritik bir adım olacak. Öğrenciler ve veliler, sınavın zamanı ve tarihi hakkında detayları merak ediyor.

Başlangıç ve Bitiş Saatleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre, 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü düzenlenecek. İlk oturum saat 09:30'da başlayacak ve ikinci oturum saat 11:30'da başlayacak. Toplam sınav süresi 3 saat olacak ve saat 12:50'de sona erecek.

Sınav Süresi ve Soru Sayısı

LGS sınavı, iki oturumdan oluşacak. Her oturum için ayrılan süre ve soru sayısı belirlenmiştir. Birinci oturumda öğrencilere 75 dakika süre verilecek ve 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise süre 80 dakika olacak ve 40 soru sorulacak.

Sınav Merkezleri ve Özel Durumlar

Sınava yaklaşık olarak 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvuru yaptığı biliniyor. Sınav, 973 farklı sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda gerçekleştirilecek. Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında bulundurmaları gereken belgeler ve gerekli ekipmanlar önceden belirlenmiştir.

Sonuçların Açıklanması ve Yerleştirme Süreci

LGS sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak. Sonuçların duyurulacağı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Bu süreçte, öğrenciler tercihlerini yapacaklar ve sonuçlara göre liselere yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri