LGS tercih süreci devam ediyor: Tercihler ne zaman bitecek?

LGS tercih sonuçları 2024 için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Tercih sürecinin ne zaman biteceği ve sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nu yayımlayarak tercihlerin başlama ve bitiş tarihlerini belirledi. İşte detaylar...

LGS tercihlerinin son tarihi ve yerleştirme süreci

LGS tercihleri, 28 Haziran'da sonuçların açıklanmasıyla birlikte başladı. Tercih süreci 17 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler, tercihlerini bu tarihler arasında yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"na göre, tercih süreci detaylı bir şekilde belirlenmiştir. Öğrenciler, Merkezî Sınav Puanlarına göre yerel yerleştirme ile okul tercihlerini yapabileceklerdir.

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktalardan biri de, tercihlerini belirtilen tarihler içerisinde yapmalarıdır. Ayrıca, tercihlerin sona ermesinin ardından yerleştirme sonuçlarının ilan edileceği 22 Temmuz tarihi önem taşımaktadır.

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin kariyer planlamaları şekillenecek ve gelecekleri hakkında net adımlar atabileceklerdir. Bu süreç, öğrencilerin eğitim hayatlarındaki önemli bir kilometre taşı olacak.

LGS tercihleri 2024 için belirlenen tarihler doğrultusunda devam etmektedir. Öğrenciler, tercihlerini belirtilen süre içinde yaparak gelecekleri için önemli bir adım atacaklardır. Tercih ve yerleştirme süreci, öğrencilerin eğitim hayatlarında sağlam bir başlangıç yapmalarını sağlayacak önemli bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri