MEB DYK projesi: Her ilde yaz okulu kursları başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) projesi, bu yaz Türkiye genelinde yeni bir adım atıyor. Türkiye'nin her bir ilinde düzenlenecek olan DYK Yaz Okulu, öğrencilere ve öğretmenlere geniş kapsamlı eğitim imkânı sunacak.

Kurslar Ne Zaman Başlayacak?

DYK Yaz Okulu, 2024 yaz döneminde gerçekleşecek ve haftanın beş günü boyunca devam edecek. Kurslar, gün içerisinde 13.30'dan itibaren başlayacak ve öğrencilere çeşitli alanlarda eğitim fırsatı sunacak.

Eğitim İçeriği ve Ders Seçenekleri

DYK Yaz Okulu'nda sunulan dersler geniş bir yelpazeye yayılıyor. Öğrenciler, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim gibi farklı alanlarda eğitim alma şansına sahip olacaklar. İşte DYK Yaz Okulu'nda yer alacak bazı ders seçenekleri:

  • Spor: Yüzme, futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve daha fazlası.
  • Görsel Sanatlar: Resim, fotoğrafçılık, ebru sanatı, hat sanatı ve daha fazlası.
  • Müzik: Bağlama, piyano, gitar, keman ve Türk halk müziği gibi enstrümanlar.
  • Bilişim: Robotik kodlama, yazılım, ofis programları ve temel bilgisayar becerileri.

Başvuru Süreci ve Detaylar

DYK Yaz Okulu'na başvurular, öğrenci ve öğretmenler için 1 Temmuz - 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında online platform üzerinden alınacak. Katılımcılar, tercih ettikleri derslere kayıt olabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri