MEB önemli kararını duyurdu: İlkokul öğrencilerine bir defaya mahsus sınıf tekrarı!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı sene sonu iş ve işlemler genelgesini yayınladı. Bu genelge, ilkokul öğrencilerini yakından ilgilendiren önemli bir karar içeriyor.

Karne Sistemi Değişiyor

Yeni genelgeyle birlikte, ilkokul ve ortaokullardaki karne sistemi değişiyor. Artık öğrencilerin performansı, sınıf öğretmenlerinin ve şube rehber öğretmenlerinin görüşlerine dayanarak kopyala-yapıştır yöntemiyle değil, her öğrencinin kendi özellikleri doğrultusunda değerlendirilerek belirlenecek.

İlkokulda Sınıf Tekrarı İmkanı

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 31. maddesine dayanarak ilkokul öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı imkanı tanıyor. Buna göre, yeterlilik düzeyine ulaşamayan ilkokul öğrencileri, velilerinin talebi doğrultusunda aynı yılı tekrar edebilecekler.

Velilerin Rolü

Sınıf tekrarı için talepte bulunacak olan velilerin, bu kararı 13 Haziran tarihine kadar okul müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyor. Bu tarihe kadar yapılan başvurular, ilgili okul tarafından değerlendirilecek ve gereken işlemler başlatılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri