MEB sınav takviminde önemli değişiklik! 8. ve 12. sınıfların sınavları 1 hafta öne çekildi!

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav takviminde önemli değişikliklere gidiyor. İşte detaylar:

Öğrencileri Etkileyen Radikal Karar

MEB'in son duyurusuna göre, 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin gelecek döneme ilişkin sınav tarihleri değiştirildi. Bu değişiklik, özellikle LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencileri etkiliyor.

Sınavlar Bir Hafta Öne Çekildi

Öğrencilerin 2. yazılı sınavları için belirlenen tarihlerde önemli bir değişiklik yapıldı. Normalde 7 Haziran'da sona ermesi öngörülen sınavlar, merkezi sınavların etkisiyle 31 Mayıs'ta tamamlanacak.

LGS ve YKS Sınavlarına Hazırlık

Haziran ayı içerisinde yapılacak LGS ve YKS sınavlarının tarihleri de bir hafta öne çekildi. Bu değişiklik, öğrencilerin sınav sürecinde zorlanmaması ve takvim çakışmalarının önüne geçilmesi amacını taşıyor.

Son Karar: 31 Mayıs

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavları, resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Bu tarih önceki planlamadan bir hafta öne çekilmiş durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni sınav takvimiyle birlikte öğrencilerin sınav maratonu bir hafta önce sona erecek. Bu değişiklik, öğrencilerin sınav hazırlıklarını planlamasında önemli bir etki yaratıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri