MEB’den önemli LGS açıklaması: mağduriyet yaşanmayacak, yeni kayıt hakkı tanındı…

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 LGS sınavında bir sorunun iptal edilmesiyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli düzenlemeleri yaptığını açıkladı.

Bakanlık, yeniden değerlendirme sonucunda üst tercihlerine yerleşen öğrencilere yeni kayıt hakkı tanıdı.

2024 LGS merkezi sınavında fen bilimleri dersi A kitapçığındaki 13. soru, mahkeme kararıyla iptal edildi. Sınavın ardından yapılan itirazlar üzerine yargı süreci başlatıldı ve Ankara 3. İdare Mahkemesi, bir sorunun iptaline karar verdi. Mahkemenin gerekçeli kararında, sorunun bilimsel açıdan hatalı olmadığı ancak çözümünün seviye üstü kazanımlara dayandığı ifade edildi. Bu karar doğrultusunda MEB, sınav kılavuzunda yer alan kurallara uygun olarak iptal edilen soruyu değerlendirme dışı bıraktı.

Yeniden değerlendirme ile üst tercihlere yerleşme şansı

MEB, iptal edilen sorunun ardından sınav sonuçlarını yeniden değerlendirerek, puanları güncelledi. Bu süreçte öğrencilerin haklarının korunması için mevcut okullarındaki yerleştirme hakları sabit tutuldu. Yeniden puan hesaplanması sonucunda, üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındı. İlgili öğrenciler, mevcut okullarında kalmayı tercih edebileceği gibi, üst tercihlerine yerleşmek isteyenler için 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden başvurularını yapabilecekler.

Ek kontenjan ve nakil hakları

Yeniden değerlendirme sonucunda üst tercihe yerleşen öğrenciler için kayıt süreci 21 Eylül 2024 tarihinde otomatik olarak tamamlanacak. Ayrıca, nakil hakkı bulunan öğrenciler için yıl boyunca ek kontenjanların tanımlandığı ve bu sayede herhangi bir mağduriyet yaşanmayacağı da vurgulandı.

Süreçle ilgili tüm bilgilendirmeler, öğrencilere SMS ve e-Okul sistemi üzerinden iletilecek. Üst tercihlerine yerleşen öğrenciler, kayıt başvurularını belirtilen tarihler arasında tamamlayarak yeni okullarına geçiş yapabilecekler.

MEB, yaptığı açıklamayla, sınav sürecinin adil bir şekilde yeniden değerlendirildiğini ve hiçbir öğrencinin mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri