Öğrenciler seçim yaparak DYK öğretmenlerini seçecek…

2024/2025 eğitim öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarında (DYK) görev alacak öğretmenler, öğrenci tercihlerine bağlı olarak belirlenecek.

Eğitimde şeffaflık ve öğrenci memnuniyetini ön planda tutmayı hedefleyen bu yeni uygulama, öğretmenlerin DYK görevleri için nasıl seçileceğini köklü bir şekilde değiştiriyor.

Öğrenci tercihleri ön plana çıkacak

Geleneksel olarak, dersler okul müdürleri tarafından eşitlik ilkesine göre dağıtılmakta, öğrencilerin hangi öğretmeni tercih edeceği ise dikkate alınmamaktadır. Ancak, bu yıl itibarıyla destekleme ve yetiştirme kurslarında durum farklı olacak. Öğrenciler, birden fazla öğretmenin görev almak istediği dersler için seçim yapma hakkına sahip olacak. En yüksek oy alan öğretmenler, DYK’larda görev alacak.

Öğrencilerin öğretmen seçimi, 5-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu dönemde öğrenciler, hangi öğretmenlerle ders almak istediklerini belirleyebilecekler. Seçim sonuçlarına göre, 26-29 Ağustos tarihleri arasında kurs sınıfları oluşturulacak ve kurslar 2 Eylül’de başlayacak.

Destekleme ve yetiştirme kursları, 6 Haziran 2025’e kadar devam edecek. Bu uygulama, eğitim sürecinde öğrencilerin ders seçimindeki etkilerini artırarak, öğretmenlerin derslerine olan taleplerinin de daha açık bir şekilde görülmesini sağlayacak.

Yeni uygulamanın eğitimdeki yansımaları

Bu yenilikçi yaklaşım, eğitimde öğrenci memnuniyetini artırma ve öğretmenlerin daha adil bir şekilde görev almasını sağlama amacı taşıyor. Ayrıca, eğitimcilerin öğrenciler tarafından daha aktif bir şekilde değerlendirilmesini sağlayarak, öğretim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri