Okullarda teneffüs süreleri kısalacak mı? Yeni düzenleme yolda mı?

2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı ve okullarda yaşanan düzenleme değişiklikleri, öğrencilerin ve velilerin dikkatini çekiyor.

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, okul saatleri ve teneffüs süreleri yeniden tartışma konusu oldu. Ancak, yeni düzenlemeler beklendiği gibi gerçekleşmedi ve teneffüs sürelerinin kısalacağına dair umutlar suya düştü.

Teneffüs süreleri hakkında son gelişmeler

Geçtiğimiz yıl, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir düzenleme ile ilk teneffüs süresinin 20 dakika, diğer teneffüslerin ise 15 dakika olması önerilmişti. Öğle arası ise 40 dakika olarak belirlenmişti. Bu düzenleme, öğrencilerin okulda geçirdiği süreyi uzatmış ve günlük programlarını oldukça yoğunlaştırmıştı. Veliler ve öğrenciler, teneffüs sürelerinin kısaltılmasını ve eğitim saatlerinin azaltılmasını beklerken, bu düzenlemenin süresi daha da uzatılmış görünüyor.

Yönetmelik ve olası değişiklikler

Mevcut yönetmelikler, okul saatleri ve teneffüs sürelerinde belirli bir standart getirmiş olsa da, bu durumun yeterli olup olmadığı konusunda endişeler var. Bakanlığın bu yönetmelikler üzerinde değişiklik yapması bekleniyor; ancak, mevcut düzenlemede teneffüs sürelerinde bir değişiklik olmasa da, ders saatlerinde bazı kısaltmalar olabilir. Şu an bazı okullar, 40 dakikalık ders süresini 30 dakikaya çekmiş durumda.

Meslek liseleri gibi bazı okullarda, öğrenciler sabah 08:45'te ders başlıyor ve akşam 16:45'te dersten çıkıyor. Bazı durumlarda bu süre 17:30'a kadar uzayabiliyor. Öğrenciler, uzun okul saatleri nedeniyle neredeyse bir iş gününden fazla süre okulda geçirmiş oluyor. Bu durum, hem öğrenciler hem de veliler arasında memnuniyetsizlik yaratıyor ve bu alanda yapılacak yeni düzenlemeler büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda.

Yeni düzenlemelerin nasıl şekilleneceği ve bu değişikliklerin ne zaman yürürlüğe gireceği, eğitim camiasında dikkatle takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri