YKS maratonu başlıyor: Güvenlik önlemleri üst düzeyde!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı! ÖSYM'nin Ankara'daki kapalı matbaa merkezinde hazırlanan sınav evrakları, 536 nakil aracıyla ülke genelindeki 245 sınav merkezine yüksek güvenlik önlemleri eşliğinde sevk ediliyor.

YKS Hazırlıkları Tamamlandı

Hafta sonu gerçekleştirilecek YKS, 81 ildeki sınav merkezlerinin yanı sıra KKTC Lefkoşa ve Hırvatistan'ın Zagreb kentinde de yapılacak. Toplam 3 milyon 120 bin 878 adayın katılacağı bu büyük sınav, detaylı güvenlik ve lojistik planlamalarla hazırlanıyor.

ÖSYM'den Güvenlik Tedbirleri

Soru kitapçıkları ve sınav evrakları, zaman ayarlı elektromekanik kilit sistemleri ile korunan karekodlu kutular içinde taşınıyor. Nakil araçları, ÖSYM'nin kapalı matbaa merkezinden KKTC ve diğer illere sevk edilirken, yüksek güvenlik zinciri altında hareket ediyor. Sınav evraklarının bulunduğu araçlar, GPS ile anlık olarak takip edilmekte ve her aşama kayıt altına alınmakta.

ÖSYM'nin Kapalı Matbaa Merkezinden Nakliye

ÖSYM personeli, 40 gündür kapalı matbaa merkezinde izole bir ortamda çalışarak soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi ve kontrolünü sağlıyor. Sınav güvenliği, faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer sistemleri ile korunuyor. YKS'nin son oturumu olan YDT'nin tamamlanmasının ardından, personel aileleriyle buluşacak.

Uluslararası Güvenlik Önlemleri

Zagreb'de yapılacak YKS için sınav kitapçıkları ve evraklar, havayolu ile yüksek güvenlik altında taşındı. Bu yıl, 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı oyuncuları için özel olarak düzenlenen sınav, uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştiriliyor.

Sınav Günü Güvenlik Önlemleri

Sınav evraklarının bulunduğu kutular, sınav merkezlerinde güvenlik güçlerinin gözetiminde tutulacak. Sınav sabahı, elektronik kilitler ÖSYM kameralarının önünde ve güvenlik güçlerinin gözetiminde açılacak. Soru kitapçıkları ve cevap kağıtları, şehir içi nakil araçlarıyla sınav binalarına dağıtılacak.

Sınav Sonrası İşlemler

Sınavın ardından soru kitapçıkları ve cevap kağıtları, kilitli kutulara yerleştirilerek ÖSYM Sınav Evrakı Kabul Merkezi'ne geri gönderilecek. Bu süreç, yine yüksek güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek ve her aşama titizlikle takip edilecek.

Yüksek Güvenlikli Sınav

Sınav evraklarının güvenliği için alınan önlemler, sınavın güvenilirliğini sağlamak adına büyük önem taşıyor. Tüm süreç boyunca güvenlik güçleri 7/24 nöbet tutacak ve sınavın düzenli bir şekilde gerçekleşmesi sağlanacak.

Bu yılki YKS maratonu, güvenlik ve düzenin en üst düzeyde sağlandığı bir organizasyonla başlıyor. Adayların rahat ve güvenli bir sınav deneyimi yaşamaları için tüm hazırlıklar tamamlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri