Bakan Işıkhan'dan şok sözler! Asgari ücret ve emekli maaşı ara zam açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kamuoyu duyurusu yaparak asgari ücretli çalışanın uzun süredir beklediği ara zam konusunu netleştirdi. Enflasyon nedeniyle maaşları iyileştirme amaçlı olarak Temmuz ayında yeniden zam uygulanacak mı? İşte merak edilenler…

Yeni yıl itibariyle uygulanan asgari ücret zammının ardından hemen her sektörde fiyatlar katlanarak artmaya başladı. Gıda, akaryakıt, giyim, elektronik sektörlerinde başlayan fiyat artışından etkilenen asgari ücret günden güne eriyor. Ay sonunu getirmekte zorluk çeken vatandaş bu yıl için hükümetin ara zam uygulamasını beklerken konu ile ilgili üzücü bir haber geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 17 Nisan Çarşamba günü kamuoyuna seslendi. “Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacak” dedi. Enflasyon etkisiyle artan fiyatlardan kaynaklı olarak yeni bir ara zam uygulaması beklenirken verilen bu haber asgari ücretle çalışanları da memnun etmedi.

Bakan Işıkhan: “Ara Zam Düşünmüyoruz!”

Bakan Işıkhan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Emekliye de enflasyon ya da sözleşme artışı dışında bir zam yapılmayacak.”

“Temmuz'da ara zam yok. Başta nasıl karar alındıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10.000 lira. Zaten Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylığına yansıyacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri