Dijital dönüşüm: Kamu çalışanlarının yetkinlikleri!

Kamu çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini belgelendirme süreci, teknolojinin gücüyle dönüşüyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, bu süreçte blok zincir teknolojisinden faydalanılacak.

Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden alınan sertifikalar, dünya çapında güvenilir kaynaklardan doğrulanacak. Bu adım sayesinde Türkiye, yetenek yönetimi alanında öncü bir konuma ilerliyor.

Geniş kapsam, büyük başarı: Uzaktan eğitim kapısı

Uzaktan Eğitim Kapısı, 1596 kamu kurumundan 3 milyona yakın kamu çalışanının eğitim aldığı ve 500 milyon eğitim izlenme sayısını aşan bir platform olarak dikkat çekiyor. Avrupa Komisyonu ve OECD gibi kuruluşlar tarafından iyi uygulama örneği olarak gösterilen platform, kamu çalışanlarının eğitiminde lider konumunda.

Eğitim ve gelişim faaliyetlerine katılımı artırmak için e-İnsan mobil uygulaması kullanıma sunuldu. Bu uygulama ile dijital eğitimlere daha kolay erişim sağlanıyor. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de sertifikaların doğrulanması mümkün olacak, böylece süreç daha şeffaf hale gelecek.

E-İnsan mobil uygulaması, yetenek yönetimi hizmetlerini tek bir noktadan sunarak, kamu çalışanlarının öğrenme süreçlerini esnek hale getiriyor. Özellikle son bir yılda uygulamanın indirme sayısının iki katından fazla artması, fırsat eşitliğinin sağlanmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Blok zincir teknolojisiyle yapılan bu güncelleme, Türkiye'nin yetenek yönetimi alanında öncü bir konuma gelmesini hedefliyor. Kamu çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini daha güvenilir ve şeffaf bir şekilde belgelendirme süreci, ülkenin dijital dönüşümünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri