EKYS puanı kullanım durumu güncellendi! İşte detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı, EKYS (Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavı) görevlendirme başvuru kılavuzunu güncelledi. Yeni kılavuzda, yerleştirme puanı belirleme kriterlerinde önemli değişiklikler yapıldı. Hizmet süresi ve hizmet puanı hesaplamalarında dikkate alınacak tarihler ve diğer detaylar şöyle:

Hizmet süresi ve puanı hesaplamaları

İlk defa görevlendirilecek yönetici başvurularında, hizmet süresi ve hizmet puanı hesaplamalarında ders yılının son günü dikkate alınacak. 2024 yılı için bu tarih 14 Haziran 2024 olarak belirlendi. Zorunlu hizmet süreleri için ise 30 Eylül tarihi esas alınacak. Bu yılki başvurularda, yüksek lisans veya ikinci üniversite mezunu olmanın ek puan sağlamayacağı belirtiliyor.

Güncellenen yönetmelikte, EKYS puanının geçerlilik süresi üç yıl olarak belirlenmiştir. Adaylar, sınav sonuçları ilan edildikten sonra üç yıl boyunca bu puanı kullanabilecekler. Eğer aday mülakata girip tercih yapar ve yerleşemezse, puanı sonraki atamalarda da kullanılabilir.

Yerleştirme puanı belirlenirken yazılı sınav, EK-1 formu ve mülakat puanı dikkate alınarak genel bir değerlendirme yapılacaktır. Bu kriterlerin birleşimi, adayın yerleştirme puanını oluşturacak.

Sınav puanını alan bir kişi, üç yıl boyunca bu puanı kullanarak farklı bir ilde yöneticilik yapma hakkına sahiptir. Ancak, mülakattan alınan puan sadece o yıl için geçerlidir ve bir sonraki yıl tekrar mülakata girmesi gerekebilir.

EKYS puanı ve yerleştirme kriterleri

Kriter

Detaylar

Geçerlilik Süresi

3 yıl

Hizmet Süresi Hesaplama

Ders yılının son günü (2024 için 14 Haziran)

Zorunlu Hizmet Süresi Hesaplama

30 Eylül

Ek Puan

Yüksek lisans veya ikinci üniversite mezuniyetine ek puan verilmeyecek

Yerleştirme Puanı Kriterleri

Yazılı sınav, EK-1 formu, mülakat puanı

Farklı İlde Yöneticilik

3 yıl boyunca sınav puanı geçerli, mülakat puanı o yıl için geçerli

Güncellenen EKYS yönetmeliği, yerleştirme puanı belirleme süreçlerinde şeffaflık ve doğruluğu artırmayı hedefliyor. Adayların bu süreçlerde dikkatli olmaları, gerekli belgeleri zamanında sunmaları ve belirtilen tarihlere uymaları önem arz etmektedir. EKYS puanının üç yıl geçerli olması, adaylara esneklik sağlarken, mülakat puanının geçerliliği ile ilgili detaylar dikkatle takip edilmelidir.

Bu bilgiler doğrultusunda, adayların süreci dikkatle takip etmeleri ve kendilerini en iyi şekilde hazırlamaları, başarılı bir yönetici seçme süreci için büyük önem taşımaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri