KPSS’yi kazanan öğretmenlere 365 günlük eğitim zorunluluğu...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklanan yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile öğretmen adayları için büyük değişiklikler geliyor.

KPSS'yi kazanarak yeterli puanı alan öğretmen adayları, 365 gün sürecek zorlu bir eğitim dönemine tabi tutulacaklar. Bu süreçte adayların ne kadar ödeme alacakları ve eğitim detayları da açıklandı. İşte yeni dönem ile ilgili tüm merak edilenler...

Milli eğitim Akademisi’nde dört dönem eğitim

Yeni ÖMK 'nın önemli gündem maddelerinden biri öğretmen adaylarının zorunlu rotasyonu ve yeni atama süreçleri oldu. 2024 itibariyle uygulamaya alınacak bu süreçte, öğretmen adayları Milli Eğitim Akademisi’nde uzman eğiticiler ve akademisyenler tarafından eğitilecekler. Dört dönem sürecek bu eğitimler bir yıla yayılacak ve adayların düzenli olarak bu derslere katılmaları zorunlu olacak. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.

Eğitim süreci ve ödeme detayları

Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim görecek olan öğretmen adayları, KPSS'yi kazanarak akademiye girmeye hak kazandıklarında, sözleşmeli öğretmen maaşının yarısı kadar ödeme alacaklar. Bu ödeme, adayların eğitim sürecinde finansal olarak desteklenmelerini sağlayacak. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, ancak bu şartla sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecekler.

Sözleşmeli öğretmenlik süreleri değişmedi

2024 ataması ile sözleşmeli öğretmen olma hakkı kazanan adaylar için sürelerde bir değişiklik yapılmadı. MEB’e bağlı eğitim kurumlarında 3 yılını dolduran öğretmenler, 4. yıllarında kadrolu pozisyona geçebilecekler. Bu uygulama, öğretmenlerin mesleklerinde deneyim kazanmalarını ve kadrolu pozisyona geçiş sürecinde daha hazırlıklı olmalarını amaçlıyor.

  • 365 Günlük Eğitim: KPSS'yi kazanan öğretmen adayları, 1 yıl sürecek zorlu bir eğitimden geçecekler.
  • Dört Dönem Eğitim: Milli Eğitim Akademisi'nde uzman eğiticiler ve akademisyenler tarafından verilecek eğitimler dört döneme yayılacak.
  • Ödeme Detayları: Eğitim sürecinde öğretmen adaylarına, sözleşmeli öğretmen maaşının yarısı kadar ödeme yapılacak.
  • Sözleşmeli Öğretmenlik Süreleri: 3 yılını dolduran öğretmenler, 4. yıllarında kadrolu pozisyona geçebilecekler.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, öğretmen adayları için daha sıkı bir eğitim süreci başlıyor. Öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmayı amaçlayan bu uygulama, eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylar, mesleklerinde daha donanımlı ve deneyimli olarak görev alacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri