LGS sınavı baraj puanı var mı? LGS sınavına geri sayım başladı!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı. Öğrenciler ve veliler, 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınav için heyecanla bekliyor. Bu önemli sınav öncesinde, LGS baraj puanı hakkında merak edilen tüm detaylar açıklandı.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan sınav, öğrencilerin liselere yerleşme sürecindeki en önemli adım olarak kabul ediliyor. Hem öğrenciler hem de veliler, sınavın sonuçlarının açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Sınavın ardından MEB tarafından yapılacak olan duyurular, öğrencilerin geleceğini şekillendirecek.

LGS sınavı baraj puanı var mı?

Öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği konulardan biri, LGS sınavında baraj puanı olup olmadığı. Millî Eğitim Bakanlığı bu konuya açıklık getirdi. Yapılan açıklamaya göre, LGS sınavında herhangi bir baraj puanı bulunmamaktadır. Yani öğrencilerin belirli bir puanı geçmeleri zorunlu değildir. Bu durum, öğrencilerin sınavdan aldıkları puanlar doğrultusunda liselere yerleşme sürecini daha esnek hale getirmektedir.

Sınav sonuçları ve tercih dönemi

LGS sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresinde ilan edilecek. Öğrenciler, sınav sonuçlarını bu tarihten itibaren öğrenebilecekler. Tercih dönemi ise 5-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bu süreçte öğrenciler, aldıkları puanlara göre istedikleri liselere yerleşmek için tercihlerini yapabilecekler.

LGS' de baraj puanı olmaması, öğrencilerin iki farklı yerleştirme yöntemiyle liselere yerleşmelerine olanak tanıyor. Öğrenciler, sınav puanları doğrultusunda merkezi yerleştirme veya adrese dayalı yerleştirme yöntemlerinden birini tercih edebilecekler. Merkezi yerleştirme yöntemi, öğrencilerin sınavda aldıkları puanlara göre liselere yerleştirilmelerini sağlarken, adrese dayalı yerleştirme yöntemi, öğrencilerin ikamet adreslerine yakın okullara yerleştirilmelerini amaçlıyor.

  • Sınav Tarihi: 2 Haziran 2024
  • Sonuçların Açıklanma Tarihi: 28 Haziran 2024
  • Tercih Dönemi: 5-19 Temmuz 2024
  • Baraj Puanı: Bulunmamaktadır

LGS sınavında herhangi bir baraj puanının olmaması, öğrencilerin üzerindeki baskıyı bir nebze de olsa azaltıyor. Bu durum, sınav sonuçlarına göre liselere yerleşme sürecinin daha adil ve esnek olmasını sağlıyor. Öğrenciler, aldıkları puanlar doğrultusunda en uygun liseye yerleşebilmek için tercihlerini yapabilecekler.

LGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri