MEB’den LGS sınavı hakkında önemli açıklamalar!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sınavın kapsamı, sınav soruları, sınav giriş belgesi ve sınav sonuçları hakkında detaylar haberimizde.

2 Haziran'da gerçekleştirilecek LGS merkezi sınavı, Türkiye genelinde 973 yurt içi sınav merkezi ve yurt dışında 11 merkezde yapılacak. Sınav, toplamda 62.663 salonda gerçekleşecek. Öğrenciler, daha önce belirlenen okullarda sınava girecekler.

Bu yıl LGS'ye 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Sınava girmek isteyen 8. sınıf öğrencileri, 18 Mart-2 Nisan tarihleri arasında başvurularını elektronik ortamda yapmıştı. Öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile sınava alınacaklar.

Sınav kapsamı ve sorular

Sınavın içeriği ve sürelerinde bir değişiklik olmayacak. 8. sınıf müfredatına dayalı olarak hazırlanan sınavda, toplam 90 soru sorulacak. Sınav, 09.30'da başlayacak olan birinci oturum ve 11.30'da başlayacak olan ikinci oturum olmak üzere iki oturumda tamamlanacak.

  • Birinci Oturum: 50 soruluk sözel alan (Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil) - 75 dakika.
  • İkinci Oturum: 40 soruluk sayısal alan (matematik ve fen bilimleri) - 80 dakika.

Sınav soruları, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Politikaları kapsamında "güvenlikli alan"da hazırlanmış ve denetimden geçirilmiştir. Soruları gören herkes, sınav sonuna kadar kapalı matbaada kalacak şekilde güvenlik önlemleri alınmıştır.

Özel durumları nedeniyle sınava evde veya hastanede girmek zorunda olan 187 öğrenci için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca, görme engelli ve az gören öğrenciler için de uygun şartlar sağlanmıştır.

Sınav sonuçları ve yerleştirme

LGS sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.

Öğrencilerin sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlüklerince onaylanarak teslim edilmeye başlandı. Belgede öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği yer detaylı olarak belirtilmiştir.

Yer

Merkez Sayısı

Okul Sayısı

Salon Sayısı

Yurt İçi

973

3.891

62.663

Yurt Dışı

11

11

35

Bu yılki LGS sınavı, titizlikle hazırlanan güvenlik önlemleri ve kapsamlı bir organizasyonla gerçekleştirilecek. Öğrencilerin başarıları için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri