Merakla beklenen LGS sınavı başlangıç saatleri belli oldu!

Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenecek olan 2 Haziran'daki LGS merkezî sınavı için başvurular büyük bir ilgiyle gerçekleşti. 1 milyon 38 bin 192 öğrenci, sınav için başvuruda bulundu.

Bu yoğun ilgiyle birlikte sınav, yurt içinde 973 merkezde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda yapılacak. Yurt dışında ise 11 merkezde 11 okulda 35 salonda gerçekleştirilecek.

İki oturumda gerçekleşecek sınav

LGS sınavı iki oturumda düzenlenecek. Birinci oturum 09.30'da başlayacakken, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Bu iki oturumda öğrencilere farklı alanlardan sorular yöneltilerek akademik yetenekleri ölçülecek. Birinci oturumda sözel alandan 50 soru, ikinci oturumda ise sayısal alandan 40 soru sorulacak.

Özel durumu olan öğrencilere tedbirler alındı

Sınava katılacak olan öğrenciler arasında özel durumu olanlar da bulunuyor. Evde veya hastanede sınava girecek 187 öğrenci için özel düzenlemeler yapıldı. Görme engelli 82 ve az gören 292 öğrenci için de gerekli tedbirler alındı. Böylece her öğrencinin sınav hakkı korunmuş olacak.

Sınavın ardından öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçlar 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Bu kılavuz, öğrencilerin lise tercihlerini yapmalarına olanak sağlayacak ve geleceklerini şekillendirecek önemli bir adımı oluşturacak.

Formun Üstü

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri