Öğretmen atamalarında KPSS puanı ön plana çıkacak mı?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Geylan, yeni kanunun bazı olumlu yönleri olduğuna dikkat çekerken, öğretmen atamalarında mülakat yerine KPSS puanının esas alınması gerektiğini vurguladı. Bu değişikliğin, eğitim sistemine daha fazla adalet ve şeffaflık kazandıracağına inanıyor.

Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamalarına son

Geylan, öğretmenlik mesleğinde sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamalarının kaldırılması gerektiğini ifade etti. Bu durumun, eğitim camiasında birlik ve beraberliği sağlamak için elzem olduğunu belirten Geylan, eğitim sisteminin niteliğinin artırılmasının altını çizdi. Yeni kanunla birlikte, kariyer düzenlemesi konusunda atılan adımların olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Şiddet olaylarına cezaların artırılması

Geylan, yeni düzenlemelerle eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının cezalarının yüzde 50 oranında artırılacağını ve hapis cezalarının ertelenmeyeceğini vurguladı. Bu önlemlerin, eğitim ortamının güvenliğini sağlamak adına kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Ancak, öğretmenlerin yer değiştirmesi, hizmet puanları ve yönetici atamaları konusundaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Eğitim sürecinde reform ihtiyacı

Milli Eğitim Akademisi'nin aday öğretmenler için uyguladığı bir yıllık eğitim sürecinin uzun olduğunu belirten Geylan, bu sürecin üç aya indirilmesi gerektiğini savundu. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için kapsamlı reformlara ihtiyaç olduğuna işaret eden Geylan, yönetici eğitimine dair de iyileştirmelerin gerekliliğini vurguladı.

Geylan, öğretmenlerin geleceği için atılan bu adımların kritik öneme sahip olduğunu ve daha fazla düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi. Eğitimdeki bu reformlar, sadece öğretmenler için değil, aynı zamanda öğrenciler ve veliler için de daha iyi bir eğitim ortamı yaratmayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri