2024 Öğretmen ataması sözlü sınav şartları değişti! Adaylar mülakat salonuna kodla alınacak!

“2024 öğretmen ataması mülakatla yapılacak.” Bakan Tekin bu açıklamayı yaptı ve ekledi: “Mülakatın şartlarını değiştirdik” Bu yıl ataması yapılacak öğretmenlerin yeni mülakat süreci nasıl olacak? Sözlü sınav uygulamasında neler değiştirildi? Kodla mülakat nasıl uygulanacak? İşte tüm merak edilenler…

2024 öğretmen ataması mülakatta gerçekleşecek. Bakanlık mülakatla öğretmen alımı sürecinde liyakati ortadan kaldıracak her türlü tedbiri almak için çalışmaları başlattı. Yeni dönemde mülakata girecek olan adayları neler bekliyor? araştırmalar başladı. Mülakat sınavında yapılan değişiklik ile birlikte adaylar artık sınav salonuna kişiye özel kodla alınacak. Mülakatta haksızlığın önüne geçebilmek için öğretmen adaylarının kimliği artık gizli tutulacak.

Öğretmen Adayı Sınava Hazırlanarak Girecek!

Komisyon sınava girecek olan öğrencinin kim olduğunu bilmeyecek. Yüz yüze yapılacak mülakatlar tam 45 dakika boyunca sürecek. Tüm bu süreç kamera kaybına alınacak. Objektif bir değerlendirme için öğretmenlere mesajla sorumlu oldukları ders ve konu hakkında detaylı bilgilendirme yapılacak. Bu sayede adaylar önceden sınava hazırlanarak mülakata girebilecek.

Mülakat Puanı Sınav Salonunda Açıklanacak!

2024 yılına kadar uygulanan mülakatlarda sorulan genel kültür sorularını artık son verildi. Mülakata girecek olan adaylar 14 haftalık konulardan sorumlu olacak. Bunun dışında ek bir soru yöneltilmeyecek. Mülakat sonucu ise aday salonu terk etmeden verilecek. Öğretmen adayı salondan çıkmadan sonucunu öğrenmiş olacak. Sınav salonunda verilen mülakat puanı sonradan değiştirilemeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri