Atanacak öğretmenler nerede, kimlerden eğitim alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen yetiştirme standartlarına güncelliyor. Öğretmen Akademileri kurarak kadrolu öğretmen olmadan önce adayların 550 saatlik eğitimden geçmesini isteyecek. Kurulacak öğretmen akademilerinde yeni atanacak öğretmenleri neler bekliyor? Öğretmenler nerede, kimler tarafından eğitim alacak? İşte merak edilenler

Milli Eğitim Bakanı öğretmen alımında yeniliğe gittiğini duyurdu. Kurulacak akademide eğitim alarak başarı sağlayanlar sözleşmeli öğretmen olarak kurumlara atanabilecek. Burada 3 yılını tamamlayan her öğretmen kadrolu olarak görevini yapmaya sürdürecek.

Branş farkı olmadan tüm öğretmenlerin zorunlu olarak katılması beklenen 550 saatlik akademi eğitimleri kimler tarafından verilecek? Bakan Tekin katıldığı bir canlı yayın sırasında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken bazı detaylara yer verdi.

Milli Eğitim Akademisinin merkezi Ankara olacak ve Bakanlığa bağlı olarak hizmet verecek. Eğitim 750 kişilik bir kadro ile öğretmenlere sunularak tamamlanacak. Uzman eğitmenler için geçici ya da daimi kadrolar tahsis edilecek.

Akademiye kabul edilecek öğretmen adayları KPSS puanı ile ancak akademiye girebilecek. Eğitim süresi boyunca KPSS'yi kazanmış öğretmen adayları devlet memuru olarak kabul edilmeyecek. Ancak burada aldıkları eğitim dönemi boyunca belirli bir ücret alabilecek. Bakan Tekin bu konu ile ilgili “Emeklerinin karşılığı olacak şekilde bir ödeme yapılacak” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri