Dikey Geçiş Sınavı DGS için geri sayım başladı, DGS ne zaman yapılacak, başvurular başladı mı, şartları neler?

Dikey Geçiş Sınavı DGS için geri sayım başladı, DGS ne zaman yapılacak, başvurular başladı mı, şartları neler? 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından haziran ayında düzenlenecek ve başvurular ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden yapılacaktır. Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları mezunları için gerçekleştirilecek olan bu sınavla ilgili tüm detaylar ve başvuru şartları ÖSYM tarafından belirlenmiştir.

Dikey Geçiş Sınavı DGS için geri sayım başladı, DGS ne zaman yapılacak, başvurular başladı mı, şartları neler?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından 30 Haziran Pazar günü yapılacak. DGS, ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için düzenlenmektedir.

Adaylar, sınav başvurularını 10 Mayıs'ta başlayıp, 20 Mayıs'ta sona erecek şekilde ÖSYM'nin AİS sisteminden yapacaklar. Başvuru işlemleri sırasında, adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacak ve belirlenen süre zarfında anlaşmalı bankalar üzerinden ya da ÖSYM'nin e-Ödemeler sistemi kullanılarak sınav ücreti yatırılacak.

DGS'nin başvuru ücreti henüz açıklanmamış olup, geçen yılki ücret 270 TL idi ve yeni ücretin kılavuz yayımlandığında belirlenmesi beklenmektedir. Adaylar, sınav tarihlerine yaklaştıkça DGS takvimi ve başvuru şartlarını detaylı olarak araştırmaya başlamışlardır.

DGS SINAV TAKVİM EKRANI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri