Yeni müfredatın taslak metni kısa süre önce paylaşıldı. Yeni dönemde yeni müfredata adapte olması gereken eğitimcileri neler bekliyor? MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü canlı yayına katılarak yeni müfredat sonrası Fatih Projesi kapsamında yürütülen çalışmaya dair bazı açıklamalarda bulundu.
Yeni müfredatın dijital teknolojiye etkisi farklı bir pencereden ele alındı. Örgün eğitim sürecinde öğrencileri ve öğretmenleri etkileyen bu yeni dönemde şu ana kadar 600 bini aşkın etkileşimli tahtanın bulunduğu okullarda yeni bir dönem başlayacak. 2024 yılı içinde 25 bin kadar yeni akıllı tahta eklenerek 12 bini aşkın okula fiber internet teknolojisi sağlanacak.
Amaç kırsalda bulunan okulların da bu süreçte teknoloji ile daha hızlı buluşmasını sağlamak. Peki neler yapılıyor? 1.500'ü aşkın eskimiş bilgisayar laboratuvarı yenilenmeye alındı. Aynı sayıda yeni bilgisayar laboratuvarı kurulması için çalışmalar başlandı.
Öğretmenler Nasıl Eğitilecek?
Beceri odaklı bir yaklaşımla sınıflarda değişim rüzgarı esecek. Bu yenilikler 2025 yılında daha net hissedilecek. Üç boyutlu yazıcılarla desteklenmiş 500 farklı yenilikçi sınıfın kurulması planlanıyor. Yeni müfredatla beraber Fatih Projesi kapsamında üretilen her yeniliğin öğretmenler tarafından da benimsenmesi gerekiyor.
Bu kapsamda hedefte en az 200 bin öğretmenin 2025 yılı itibariyle eğitim alması sağlanacak. Bu eğitimler uzaktan, yüz yüze ya da hibrit eğitim modeli ile sunulacak.