Öğretmene hafta sonu sınav görevi! Sınav gözetmeni, salon başkanı ve bina sorumlusu için...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yazılı açıklama ile 81 ilde aynı anda başlatılacak E-KPSS sınavı ile ilgili açıklamayı yaptı. Bu hafta sonu gerçekleşecek sınavda görev almak isteyen öğretmenler için başvuru ekranı açıldı. İşte detaylar

Öğrencilerin uzun süredir beklediği E-KPSS sınavı 28 Nisan Pazar günü gerçekleşecek. Hafta sonu gerçekleşecek sınava 115.146 aday katılacak. Sınavlarda 68 bini aşkın eğitim görevlisi yer alacak. E-KPSS sınavının düzenlenebilmesi için 1.284 farklı bina ve 25.053 sınav salonu kullanıma hazır hale getirildi.

28 Nisan Pazar günü E-KPSS sınavına katılacak adayların sınavda huzurunu ve güvenliğini sağlayabilmek için öğretmen görevlendirmesi yapılacak. E-KPSS sınavında sınav gözetmeni, salon başkanı veya yedek gözetmen olarak görev almak isteyenler ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden işlem yapabilecek.

E-KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Mart ayında duyurusu gerçekleştirilen E-KPSS sınavı 3 oturumdan oluşuyor. 28 Nisan Pazar günü saat 10.15'te yapılacak sınavın sonuçları 23 Mayıs'ta ilan edilecek. Sınav sonucunda alınan puanlar 4 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak.

E-KPSS Sınav Görevlisi Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Gözetmen 1.025 TL

Yedek gözetmen 769 TL

Salon başkanı 1.057 TL

ÖNERİ LİNK: MEB GYS Görev Yeri Mazeret Hakkı: 4 yıl önceki uygulama hala geçerli mi?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri