Onlar AÖL 3.Dönem sınavına alınmayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi sınav takvimi belli oldu. AÖL 3. dönem sınavları ne zaman uygulanacak? Sınav başvuru ekranı açıldı mı? İşte merak edilenler

Lise eğitimini açıktan sürdürenler için beklenen tarihler belli oldu. Bu yıl AÖL sınavlarının üçüncü kademesi adaylar için hangi gün gerçekleşecek? AÖL 3. dönem sınavları üç farklı oturumda tamamlanacak. Sınava girecek adaylara 100 dakika süre verilecek. Bakanlık tarafından paylaşılan bilgiye göre AÖL 3. dönem sınavları 20 ve 21 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak.

Açık Lise sınavlarına katılabilmek için kayıt yenileme yapmak isteyen adaylar 19 Nisan itibariyle başvuru ekranını kullanabilir. Online platform üzerinden yapılacak kayıt işlemleri için son tarih 13 Mayıs olarak duyuruldu. AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri yapılmadığında adaylar sınava katılamayacak.

Açık Lise sınavlarına katılacak adaylar üç oturum halinde uygulanacak sınav sonuçları için Ağustos ayını bekleyecek. Sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden gerçekleşecek. Sınav sonuçları değerlendirilirken yanlışlar doğruları götürmeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri