Ortaokul ve Lise öğrencileri için 2.dönem 2.yazılı sınav desteği

Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınavlara girecek öğrenciler için 2. dönem 2. yazılı sınav örneklerini paylaştı. Sınava girecek milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren işte o destek paylaşımı

2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. döneminde ikincisi uygulanacak ortak sınavlar için MEB desteği geldi. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı duyuru ile öğrencilere sınavlara yönelik hazırlanma fırsatı sunacak soru kitapçıklarını paylaştı. Kitapçıkta yer alan sorulara ek çözüm videoları da öğrencilerin erişimine açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2. dönem 2. yazılı sınavlarına girecek öğrenciler için 5. 6. 7. 8. sınıf düzeyi ile 9. 10. 11. ve 12. sınıf düzeylerine yönelik sorular çözüm videoları ile birlikte paylaşıldı. Bakanlık konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber olacak örnek soruların çözümü videoları öğrencilerin girecekleri yazılı sınavlardaki sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiğine yönelik bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır.”

MEB Açık Uçlu Ortak Sınav Soru Örnekleri

MEB'in açık uçlu soru sistemi ile başlattığı yeni ortak sınav dönemine dair örnek soru kitapçıklarına erişmek isteyenler bağlantı linkini inceleyebilir.

Temel eğitim örnek soru kitapçığı çözüm videoları için tıklayınız.

Ortaöğretim örnek soru kitapçığı ve çözüm videoları için tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri