SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu! Bakan Tekin’den Öğretmen Ataması Açıklaması!

Öğretmen adaylarının 9 aydır beklediği 2024 yılı atama sonuçları ile ilgili beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı önderliğinde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından öğretmen ataması konusuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşandı. Bakan Tekin ne söyledi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama neydi? İşte detaylar…

Dün akşam saatlerinde Beştepe'de tamamlanan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerle bir araya geldi. Toplantının ardından kamuoyu duyurusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinde 9 aydır beklenen öğretmen ataması ile ilgili açıklamalara da yer verildi. Ardından Bakan Tekin konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Öğretmen Ataması ile İlgili Kim Ne Söyledi?

Bakan Tekin: “Mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup sayın Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması gerekiyor.”

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Süreç fazla uzamayacak. Yakında atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor.”

Öğretmen adaylarının merak ettiği bir başka konu öğretmen atamaları ile ilgili verilen sayılardı. Bakan Tekin bu konuyla ilgili de fikirlerini şu şekilde ifade etti:

20 Bin mi 68 Bin mi? Bakan Tekin Açıkladı!

“Konuşulan rakamlar büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman net rakamları paylaşacağız. İhtiyaçlarımızı sürekli revize ediyoruz. Haftalık okutan ders sayısından tutun, mevcut öğretmenlerimize, emekli olanları ve ayrılanları anbean takip ediyoruz. Dolayısıyla ihtiyaçlarımızı net olarak o gün açıklayacağız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri