Atamada en büyük pay onlara verildi! Kontenjanı yüksek ilk 5 branş!

2024 öğretmen atama takvimi belli oldu. 20 Mayıs itibariyle başlayacak öğretmen başvurularında Bakanlık atamalarda en büyük payı hangi branşlara verdi? Kontenjanı yüksek ilk 5 branş

Milyonlarca öğretmenin uzun süredir beklediği atama takvimi sonunda netleşti. Bakanlık 20.000 öğretmen alacağını duyurdu. 130'u aşkın branş içerisinde en fazla sınıf öğretmenliğine atama yapılacağı duyuruldu. Bakan Tekin konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamada “Eğitim ailemize, ülkemize ve aramıza katılacak tüm öğretmen adaylarımıza hayırlı olsun” mesajını ileterek ön başvuru ve mülakat tarihlerini duyurdu.

2024 sözleşmeli öğretmen ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20 Mayıs tarihinde başlayacak ve 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Sözlü sınav merkezlerinin ilanı ise 10 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Öğretmenlerin mülakata girişleri 1 Temmuz itibari ile başlayacak.

Öğretmen atama takviminde yer verilen kontenjan bilgisine göre en çok atama yapılacak ilk 5 branş aşağıdaki listeden incelenebilir:

  • Sınıf Öğretmenliği 3.263

  • Özel Eğitim 2.499

  • Rehberlik 1.597

  • Din Kültürü 1.594

  • İngilizce 968

MEB öğretmen atama taban puan ve kontenjan bilgisi için linke tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri