Başvuru tarihleri ve branş dağılımları belli oldu...

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen ataması için başvuru tarihlerini ve branş dağılımlarını açıkladı. Öğretmen adayları, ön başvurularını ve sözlü sınav merkezi tercihlerini 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler.

Başvuru ve sınav süreci

Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri ise 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

Kontenjan ve branş dağılımı

Öğretmen atamaları için belirlenen kontenjanlar ve branş dağılımları da MEB tarafından duyuruldu. 87 alanda yapılacak atamalarda en geniş kontenjan sınıf öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliğine ayrıldı.

Branş

Kontenjan

Sınıf Öğretmenliği

3.263

Özel Eğitim

2.499

Rehberlik

1.597

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

1.594

İngilizce

968

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakatın devam edeceğini ve atamalarda KPSS puanının yüzde 50’si ile mülakat puanının yüzde 50’sinin kullanılacağını belirtti. Bu sistem, eğitim camiasında tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları

11 Nisan 2023’te Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamuda mülakatları kaldıracağız" açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni yönetmelik, öğretmen adayları ve sendikalar arasında tartışmalara yol açtı. Mülakat sisteminin devam etmesi, verilen sözlerin tutulmadığı yönünde eleştirileri beraberinde getirdi. Öğretmen adayları, atamalarda daha şeffaf ve adil bir süreç talep ediyor.

20 bin öğretmen alımı için başvuruların başlamasıyla birlikte, öğretmen adayları zorlu bir sürece hazırlanıyor. Mülakatın ağırlığının devam etmesi, süreçteki tartışmaları artırıyor. Öğretmen adayları, adil ve şeffaf bir değerlendirme bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri