Millî eğitim bakanlığı: Öğretmenlerden online seminer talebi!

Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığının bu yılki haziran dönemi seminerlerini yüz yüze yapma kararına tepkili. Kasım, Nisan ve Haziran aylarındaki seminerlerin online olmasını talep ediyorlar.

Pandemi döneminde uzaktan gerçekleştirilen seminer çalışmalarına alışan öğretmenler, bu yıl seminerlerin yüz yüze yapılacağının açıklanmasıyla sosyal medyada seslerini yükseltti. Öğretmenler, uzaktan seminerlerin daha verimli ve ulaşılabilir olduğunu belirterek, yeniden online seminere dönülmesini istiyor.

Öğretmenlerin tepkisi ve talepleri

Öğretmenler, sosyal medya platformlarında yaptıkları paylaşımlarla Kasım, Nisan ve Haziran seminerlerinin online yapılması yönünde taleplerini dile getiriyor. Özellikle yaz aylarında şehir dışına çıkan öğretmenler, yüz yüze seminerlerin seyahat planlarını zorlaştırdığını belirtiyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle şehir dışına çıkacak öğretmenler için haziran seminerlerini bulundukları illerde alma imkânı sağladı. Bu düzenleme bazı öğretmenler tarafından olumlu karşılansa da genel talep seminerlerin online yapılması yönünde.

Resmî açıklama bekleniyor

Millî Eğitim Bakanlığı, seminerlerin yüz yüze yapılacağına dair resmî açıklamalarına rağmen, öğretmenlerin online seminer talepleri hakkında henüz bir geri dönüş yapmadı. Öğretmenler, online seminerlerin devam etmesi için Bakanlıktan açıklama bekliyor.

  • Verimlilik: Online seminerlerin daha verimli olduğu, zamandan ve mekândan tasarruf sağladığı belirtiliyor.
  • Ulaşılabilirlik: İnternet üzerinden katılımın daha kolay ve geniş kitlelere ulaşılabilir olduğu vurgulanıyor.
  • Esneklik: Öğretmenler, online seminerlerin seyahat ve diğer kişisel planlarına engel olmadığını ifade ediyor.

Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığının bu konudaki kararını gözden geçirip, seminerlerin online yapılması yönünde adım atmasını umut ediyor. Bakanlığın konuya dair yapacağı açıklama, öğretmenlerin bu konudaki beklentilerini karşılayacak mı, merak konusu. Öğretmenler, seminerlerin online olarak devam etmesi halinde eğitim kalitesinin de artacağını düşünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri