Öğretmenler kurulu ve zümre toplantıları tarihleri açıklandı! Toplantılar başlıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılı sona erdi ve karneler 14 Haziran'da öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler yaz tatiline girerken, öğretmenler için seminer dönemi başladı. Bu dönemde öğretmenlerin yılsonu toplantıları da gerçekleştirilecek. Yılsonu toplantıları arasında önemli bir yer tutan Öğretmenler Kurulu Toplantısı ve Zümre Toplantıları için tarih ve katılım detayları belirlendi.

Öğretmenler kurulu toplantısı online olarak yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen talimat gereği, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yılsonu öğretmenler kurulu toplantıları 24 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Özellikle il dışında bulunan öğretmenler, bu toplantılara online olarak katılacaklar. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, toplantıların denetimini sağlayarak tüm öğretmenlerin eksiksiz katılımını hedefliyor.

  • 24 Haziran Pazartesi: Öğretmenler Kurulu Toplantısı
  • 25 Haziran Salı: Okul İçi Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantıları
  • 26 Haziran Çarşamba: Okul İçi Zümre Başkanları Toplantısı
  • 27 Haziran Perşembe: İlçedeki Tüm Okulların Sınıf/Alan Zümre Başkanlarının Katılacağı Toplantı
  • 28 Haziran Cuma: Her İlçeden Sene Başında Seçilmiş Olan Zümre Başkanlarının Katılacağı İl Zümre Başkanları Toplantısı

İl dışında seminerde bulunan öğretmenler, belirtilen tarihlerdeki toplantılara online olarak katılacaklar. Bu uygulama, öğretmenlerin fiziki olarak bulunamadıkları yerlerde bile toplantılara katılmalarını mümkün kılıyor. Online katılım sayesinde öğretmenler, toplantı süreçlerinden geri kalmadan, bulundukları yerden etkin bir şekilde dahil olabilecekler.

Toplantıların amaçları ve önemi

Bu toplantılar, yıl boyunca yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, gelecek yıl için planlamaların yapılması ve öğretmenlerin deneyimlerini paylaşması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca zümre toplantıları, branş öğretmenlerinin bir araya gelerek ortak hedefler belirlemelerine, eğitim kalitesini artıracak stratejiler geliştirmelerine imkân tanıyor.

Tarih

Toplantı Türü

Katılım Şekli

24 Haziran

Öğretmenler Kurulu Toplantısı

Online

25 Haziran

Okul İçi Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantıları

Fiziksel/Online

26 Haziran

Okul İçi Zümre Başkanları Toplantısı

Fiziksel/Online

27 Haziran

İlçedeki Tüm Okulların Sınıf/Alan Zümre Başkanları Toplantısı

Fiziksel/Online

28 Haziran

İl Zümre Başkanları Toplantısı

Fiziksel/Online

Öğretmenler kurulu ve zümre toplantıları, öğretmenlerin eğitim-öğretim yılı boyunca edindikleri deneyimleri paylaşmaları ve gelecekteki eğitim stratejilerini belirlemeleri için önemli fırsatlar sunuyor. Bu toplantılar sayesinde öğretmenler, yaz tatilinden önce gerekli değerlendirmeleri yaparak, yeni eğitim yılına daha hazırlıklı başlamış olacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri