Öğretmenlerin 2024-2025 eğitime hazırlık ödeneği açıklandı: Beklentiler karşılanamadı!

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğretmenlere verilecek eğitime hazırlık ödeneğini açıkladı.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğretmenler için eğitime hazırlık ödeneğini duyurdu. Artış oranı yeterli bulunmadı.

Yeni Eğitim Ödeneği Açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığı, Temmuz ayında yapılan memur maaş zamları sonrasında, öğretmenler için eğitime hazırlık ödeneğini %64 oranında artırdı. Ancak, belirlenen 4.085,05 TL’lik ödenek, eğitimciler arasında tartışmalara yol açtı. Birçok öğretmen ve eğitim sendikası, bu artışın yetersiz olduğunu ifade ediyor.

Eğitimciler Tepkili

Öğretmenler, bu ödeneğin artan enflasyon ve yaşam maliyetleri karşısında yeterli olmadığını belirtiyor. Birçok öğretmen, kendi cebinden ek harcamalar yapmak zorunda kaldığını ve bu durumun ekonomik olarak zorlayıcı olduğunu söylüyor. Eğitim sendikaları ise, öğretmenlerin eğitim yılına en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için daha yüksek bir ödenek verilmesi gerektiğini savunuyor.

Ödeneğin Hesaplanma Yöntemi

Eğitime hazırlık ödeneği, toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde belirlenen 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucunda hesaplanıyor. Bu yıl, ekonomik koşullar ve memur maaş zamları dikkate alındığında, ödeneğin 4.085,05 TL olarak belirleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri