Öğretmenlerin il dışı seminerleri ne zaman ve nerede yapılacak?

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl düzenlenen seminerler, 2024 yılı için de merakla bekleniyor. Seminer tarihleri ve yerleri hakkında bilgi almak isteyen öğretmenler, MEB'in resmî açıklamalarını yakından takip ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 2024 yılı öğretmen seminerleri 24-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmenler bu dönemde, mesleki çalışma programlarına katılmak üzere Kurban Bayramı tatilinin ardından görev yaptıkları illerde ya da tercih edecekleri başka bir ilde bulunabilecekler.

Seminer yerlerinin netleşmesi ve açıklanması, 17-23 Haziran tarihleri arasında bekleniyor. Öğretmenler, belirlenen seminer yerlerini MEB'in resmi internet sitesi (meb.gov.tr) ve e-Devlet platformu üzerinden öğrenebilecekler.

Seminer programı ve içeriği

Mesleki çalışma programları, bayram sonrası idari tatil olması halinde 5 gün sürecek şekilde uygulanacak. Programın içeriği şu şekildedir:

  • İki gün ortak metnin incelenmesi
  • İki gün programı değişen öğretmenlerin zümre şeklinde program incelemesi
  • Bir gün de kurul komisyon çalışmaları yapılacak

MEB, 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için ücretsiz yaz okulları açacak. Bu yaz okulları "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" alanlarında düzenlenecek ve öğrencilerin yaz tatilinde de gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayacak.

Seminer yerleri nasıl öğrenilecek?

Öğretmenler, seminer yerleri açıklandığında MEB’in resmi internet sitesi ve e-Devlet platformu üzerinden bu bilgileri öğrenebilecekler. Seminer yerlerinin açıklanmasıyla ilgili gelişmeler, öğretmenlerin mesleki planlamalarını yapabilmeleri için büyük önem taşıyor.

Tarih

Açıklama

17-23 Haziran

Seminer yerlerinin açıklanması

24-28 Haziran

Mesleki çalışma programları

1 Temmuz

Ücretsiz yaz okullarının başlaması

Millî Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvim doğrultusunda, 2024 yılı öğretmen seminerleri ve yaz okulları programı öğretmen ve öğrenciler için yoğun ve verimli bir dönem olacağa benziyor. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek için yapılan bu düzenlemeler, eğitim kalitesini artırmaya yönelik önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri