Özel ders vermeye sınırlama getiriliyor!

Meclise sunulan yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK), öğretmenler, atama bekleyen öğretmen adayları ve okul yöneticileri için bir dizi yenilik içeriyor. Bu düzenlemeler arasında en dikkat çekeni ise, öğretmenlerin özel ders verme konusunda getirilen sınırlamalar.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Önemli Değişiklikler

ÖMK'da yapılan değişiklikler, öğretmenlerin özel ders verme haklarına bazı kısıtlamalar getiriyor. 657 sayılı kanunun Disiplin Hükümleri'nin 24. maddesinde yer alan yeni düzenlemeye göre, "özel ders veren öğretmen" ve "ders başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davranan öğretmen" kavramları ilk kez tanımlandı.

Kadrolu Öğretmenler İçin Yeni Düzenlemeler

Madde 24'e göre, öğretmenlerin öğrencilerden menfaat sağlayarak özel ders vermesi veya öğrencileri özel ders almaya yönlendirmesi, disiplin cezası ile sonuçlanacak. Bu tür faaliyetler, öğretim programının amaçlarına aykırı bulunarak aylıktan kesme cezası ile cezalandırılacak. Aynı zamanda, öğretmenlerin öğrencilerle olan ilişkilerinde adil davranmamaları veya meslek ahlakına aykırı davranışlarda bulunmaları da benzer cezalar getirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri