Sınıf öğretmenleri için rapor durumunda ek ders ücreti kesintisi…

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan sınıf öğretmenleri, sağlık sorunları nedeniyle rapor aldıklarında ek ders ücretlerinde nasıl bir kesinti ile karşılaşıyor?

Sınıf öğretmenlerinin rapor durumunda ne kadar ek ders ücreti kaybına uğradığını merak edenler için tüm detaylar burada.

Ek ders ücreti hesaplamaları ve rapor kesintisi

Sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretleri, “Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar” ve toplu sözleşme düzenlemeleri doğrultusunda belirlenir. Bu karara göre, öğretmenlere haftalık olarak toplam 20 saat ek ders ücreti ödenir. Bu süre şu şekilde dağıtılmıştır:

  • Zorunlu dersler: 12 saat
  • Hazırlık ve planlama: 3 saat
  • Nöbet görevi: 3 saat
  • Öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri: 2 saat

Ancak, sınıf öğretmenlerinin sağlık sorunları nedeniyle bir gün okula gitmemesi durumunda ek ders ücretlerinde önemli bir kesinti söz konusu olur.

1 günlük rapor kesintisi

Bir gün rapor alan sınıf öğretmeni, toplam 6 saatlik derse katılmadığı için ek ders ücretinden 6 saat kesinti yaşar. Ayrıca, 10 saatte 1 saat verilen hazırlık ve planlama ücreti de bu gün için verilemeyecektir. Dolayısıyla, bu durum toplamda 7 saatlik bir ek ders ücreti kaybına yol açar.

Eğer öğretmen raporlu olduğu gün nöbetçi ise, ek olarak 3 saatlik nöbet ücreti kesintisi de gerçekleşir. Bu durumda, öğretmenlerin toplam ek ders ücreti kesintisi 10 saate kadar çıkabilir.

Sınıf öğretmenleri için rapor durumunda uygulanacak bu kesintiler, özellikle sağlık sorunları yaşayan eğitimciler için önemli bir finansal yük oluşturabilir. Eğitimcilerin ek ders ücretleriyle ilgili yaşadıkları bu kesintiler, eğitim sektöründeki ücretlendirme politikalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri