Soruşturma geçiren öğretmenler için önemli uyarı! Yasaklı il listesi açıklandı…

Millî Eğitim Bakanlığı, il dışı atama genelgesinde yer alan kritik bir detayı paylaştı. Soruşturma geçiren ve 12 il kapsamında başvuru yapacak öğretmenlerin dikkat etmesi gereken önemli hususlar var.

Normal şartlarda, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı sözleşmeli öğretmenler, sözleşmeli süresini tamamlayıp bir yıl daha çalışarak kadrolu olduktan sonra il dışı atama başvurusunda bulunabiliyor. Ancak, 3 yıllık süre dolmadan da atama talebinde bulunmak mümkün.

12 ile özel başvuru hakkı

31 Aralık 2024 itibariyle bulunduğu ilde 3 yıllık çalışma süresini tamamlamayan öğretmenler, belirli 12 il kapsamında başvuruda bulunabilecekler. Bu düzenleme, öğretmenlerin belirli illerdeki açık kadrolara daha kolay erişimini sağlamayı amaçlıyor.

12 ilin listelendiği genelgede, bu illerden birinde görev yapan ve soruşturma sonucu bu illerin dışındaki bir ile atanan öğretmenler için özel bir düzenleme yer alıyor. Bu kapsamda olan öğretmenler, başvurularını yaptıklarında soruşturma sonucu ayrıldıkları il dışında kalan diğer 11 ili tercih edebilecekler. Yani, soruşturma öncesinde çalıştıkları ile geri dönmeleri mümkün olmayacak.

12 il kapsamında yer değiştirme başvurusu yapacak öğretmenler, diğer başvuru süreçleri tamamlandıktan sonra kalan boş kadrolar için değerlendirilecekler. Bu durum, öğretmenlerin atama sürecinde dikkat etmeleri gereken önemli bir detay olarak öne çıkıyor.

Öğretmenler, il dışı atama başvurularında genelgeyi dikkatlice incelemeli ve belirtilen şartlara uygun olarak başvurularını yapmalılar. Soruşturma geçiren öğretmenler için yasaklı il listesi, başvuru sürecinde göz önünde bulundurulması gereken önemli bir kriter.

Millî eğitim bakanlığı genelgesi

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede, 3 yıllık çalışma süresi şartının aranmayacağı durumlar açıkça belirtilmiş. Öğretmenlerin, genelgeyi dikkatlice inceleyerek, başvurularını eksiksiz ve doğru bir şekilde yapmaları büyük önem taşıyor.

  • Norm Kadro Fazlası Öğretmenler: Bulunduğu kurumda norm kadro fazlası olan öğretmenler.
  • Alan Yetersizliği: Görev yaptığı ilde atanabileceği bir norm kadro bulunmayan öğretmenler.
  • Bakanlık Teşkilatı: Doğrudan bakanlığa bağlı taşra teşkilatında görev yapan öğretmenler.
  • Yasaklı İl: Soruşturma sonucu ayrıldıkları il dışında kalan diğer illere başvuru yapabilecek öğretmenler.

2024 yılı il dışı atama sürecinde bu yeni düzenlemeler, öğretmenlerin yer değişikliklerini daha esnek ve adil bir şekilde yapabilmelerini sağlayacak. Başvuruların zamanında ve doğru şekilde yapılması, sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri