Sözleşmeli öğretmen atamaları için sözlü sınav heyecanı başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvurular tamamlandı. Adaylar, ilkatama.meb.gov.tr adresinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurarak başvurularını gerçekleştirdiler. Şimdi ise tüm gözler mülakat tarihine çevrildi. MEB, belirlenen takvim doğrultusunda adayların sınav giriş belgelerini erişime açacak.

Sözlü Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Alınacak?

Adaylar, fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini e-Devlet şifreleri ile alabilecekler. Bu belgede adayın başvuru numarası, sınav yeri, tarihi ve saati ile fotoğrafı ve alan bilgileri yer alacak. Sözlü sınav giriş belgelerinde adayın ismi ve T.C. kimlik numarası yerine sadece başvuru numarası kullanılacak.

Sözlü Sınav Yerleri ve Tarihleri Ne Zaman Açıklanacak?

Sözlü sınav yerleri ve tarihleri, MEB tarafından belirlenen takvim doğrultusunda adayların erişimine sunulacak. Sınavlar, 1 Temmuz'dan itibaren 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek. Sınav merkezlerinde adaylar, sınava giriş esnasında komisyon numaralarını öğrenecekler.

Sözlü Sınav Nasıl Değerlendirilecek?

Adayların sınavda verdikleri cevaplar, Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu ile puanlanacak. Bu formda yer alan başvuru numarası, sistem tarafından oluşturulacak ve sadece bu sınav için kullanılacak. Değerlendirme sonucunda adayların performansları objektif kriterlere göre ölçülecek.

Sözlü Sınavlar Ne Zaman Başlayacak?

Sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak ve 20 ilde belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puanlarına göre her alan için en yüksek puandan başlayarak, belirlenen kontenjan sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri