Ücretli öğretmenlere sevindirici haber: Karne haftası öncesi müjde!

Karne haftası öncesinde ücretli öğretmenler için sevindirici bir haber geldi. Öğretmenlere yapılacak olan ek ders ücretleri belli oldu. Ancak bu ödemelerin neden yapılacağı ve ne zaman hesaplara geçeceği merak konusu.

Halk arasında ücretli öğretmen olarak bilinen, ancak resmi ismi ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenlerin mayıs ayında alacakları ek ders ücretleri hesaplandı. Bu ücretler, öğretmenlerin girdikleri ders saati sayısına göre belirleniyor.

Söz konusu ek ders ücretleri, öğretmenlerin girdikleri ders saati sayısı kadardır ve karne haftasından bir hafta önce hesaplara yatırılacaktır. Bu kapsamda, öğretmenler mayıs ayı boyunca girdikleri ders saatleri üzerinden hesaplanacak olan ek ders ücretlerini alacaklar.

Hesaplama detayları

Örneğin, bir ücretli öğretmenin bir ayda girdiği toplam ders saatinin üstüne girdiği toplam ders saatinin yarısı kadar ilave yapılarak ek ders ücreti hesaplanır. Örneğin, bir öğretmenin bir günde 6 saat derse girdiği varsayılırsa, bu öğretmen haftada 30 saat ek ders ücreti alır.

Bu hesaplamalar sonucunda, 1 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında öğretmenlerin hesaplarına yatırılacak olan ek ders ücreti belirlendi. Toplamda 207 saat ek ders ücreti alacak olan öğretmenlere toplamda 21.735 TL ödeme yapılacak.

Bu ödemeler, ücretli öğretmenlerin emeklerinin karşılığını alması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karne haftasına yakın bir zamanda hesaplara geçecek olan bu ödemeler, öğretmenlerin maddi olarak rahatlamasına katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri