Yeni ÖMK’da rotasyon tartışmaları: Meclisten geçti mi?

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) gündemi sarsmaya devam ediyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle uygulanacak olan bu kanun, eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı. Rotasyon konusu ise en çok merak edilen konulardan biri oldu. İşte detaylar...

Bakan Tekin'den Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda yeni öğretmenlik meslek kanununa dair önemli bilgilere yer verdi. Kanun, öğretmenlerin özlük haklarını koruma ve öğretmenlere yönelik şiddetin cezalandırılmasına ilişkin çeşitli düzenlemeler içeriyor.

Rotasyon Kararı Meclisten Geçti mi?

Yeni ÖMK, yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçerek yürürlüğe girecek. Ancak, öğretmenler arasında en çok tartışılan zorunlu rotasyon kararı, yeni kanunda yer almadı. TBMM'ye sunulan ve kabul edilen yeni ÖMK’nın detaylarında rotasyonun çıkarıldığı görülüyor. Bu durumda, öğretmenlere rotasyon uygulanmayacak.

Yeni ÖMK’da Başka Neler Var?

Yeni ÖMK, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin düzenlemeleri de kapsıyor. Ancak, bu basamaklarla ilgili beklenen değişiklikler yapılmadı. Uzman öğretmen olabilmek için 10 yıl, başöğretmen olabilmek için ise 20 yıl bekleme süresi devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haberleri