2024-2025 Eğitim Öğretim yılı ne zaman başlıyor? İşte yeni dönem takvimi!

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı ne zaman başlıyor? İşte yeni dönem takvimi!

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini açıkladı. Öğrenciler ve öğretmenler için önemli tarihler belli oldu. Peki, okullar ne zaman açılacak? Tatiller hangi tarihlerde olacak? İşte tüm detaylar...

Okullar ne zaman açılacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Bu tarihte, öğrenciler ders başı yaparak yeni eğitim dönemine adım atacaklar. Eğitim yılı, 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek ve ardından yarıyıl tatiline girilecek. İkinci dönem, 31 Mart ile 4 Nisan arasında uygulanacak ara tatil ile devam edecek ve 20 Haziran 2025'te sona erecek.

Öğretmenler, 2 Eylül Pazartesi günü mesleki çalışmalarına başlayacaklar. Bu dönemde, yeni eğitim öğretim yılına hazırlık amacıyla çeşitli eğitim ve planlama faaliyetleri gerçekleştirecekler. Uyum haftasında olan öğrenciler de aynı tarihlerde kaynaşma eğitiminden geçerek, okula adaptasyon süreçlerini tamamlayacaklar.

İlkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri 2 Eylül - 6 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrenciler için rehberlik faaliyetleri düzenlenecek. Bu rehberlik çalışmaları, öğrencilere okul hakkında bilgi vermeyi ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.

Yeni eğitim yılında neler bekleniyor?

2024-2025 eğitim öğretim yılı, hem öğrenciler hem de öğretmenler için dolu dolu geçecek. Bakanlık, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli programlar ve etkinlikler düzenleyerek, eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor. Yeni dönemde, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli projeler hayata geçirilecek.

Yeni eğitim yılının birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında olacak. Bu ara tatiller, öğrencilerin dinlenip, ikinci yarıyıla enerjik bir şekilde başlamalarını sağlamak amacıyla planlanıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi, öğrenciler ve öğretmenler için birçok yenilik ve değişiklik içeriyor. Bu yıl, eğitim kalitesinin artırılması ve öğrencilerin başarı seviyelerinin yükseltilmesi hedefleniyor. Öğrenciler ve öğretmenler, belirlenen takvim doğrultusunda, yeni döneme hazır bir şekilde başlayacaklar. Eğitimde yeni ufuklara doğru adım atmak için geri sayım başladı!

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.