Bayram sonrası Borsa’da şenlik: İki dev şirket halka arz oluyor.

Bayram sonrası Borsa’da şenlik: İki dev şirket halka arz oluyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yatırımcıların merakla beklediği iki dev şirkete halka arz onayı verdi. Seğmen Kardeşler Gıda ve Efor Çay, bayram sonrasında Borsa İstanbul'da halka arz olacak.

Seğmen Kardeşler Gıda’nın halka arzı

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ, halka arz için hazırlıklarını tamamladı. Şirketin 144 milyon nominal değerli payları, yeni bedelli sermaye artırımı ile 179 milyona çıkarılacak. Bunun yanında, ek olarak 24 milyon liralık mevcut pay satışı da gerçekleştirilecek.

1 lot fiyatı 30 lira olarak belirlenen Seğmen Kardeşler Gıda'nın toplam halka arz büyüklüğü 1 milyar 779 milyon lirayı bulacak.

Efor Çay’ın halka arzı

Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ de halka arz sürecine katılan şirketlerden biri. 300 milyon lira nominal paylı sermayesi bulunan Efor Çay, 63 milyon liralık bedelli sermaye artırımı yapacak. Bu artırım ile şirketin sermayesi 363 milyon lira nominal değerli paya ulaşacak. Mevcut pay satışı ise 27 milyon lira nominal değerli olacak.

1 lot hissesi 14.50 lira olarak belirlenen Efor Çay'ın halka arz büyüklüğü ise 1 milyar 305 milyon lira seviyesine ulaşacak.

SPK, aynı gün içerisinde Çan2 Termik AŞ'nin yüzde 646 oranındaki bedelsiz sermaye artırımını da onayladı. Bu artırımla birlikte şirketin mevcut sermayesi 938.116.902,57 liradan 7.000.000.000,00 liraya çıkarılacak.

Halka arzların etkileri

Bu büyük halka arzlar ve sermaye artırımları, yatırımcılar için yeni fırsatlar sunarken, Borsa İstanbul'da da hareketli günlerin habercisi olacak. Hem Seğmen Kardeşler Gıda hem de Efor Çay, halka arz sürecinde yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşılaşmayı bekliyor. Özellikle uygun fiyatlı hisse senetleri ile dikkat çeken bu şirketler, piyasalarda olumlu bir hava estirecek gibi görünüyor.

Şirket

Halka Arz Fiyatı

Nominal Değer

Mevcut Pay Satışı

Toplam Halka Arz Büyüklüğü

Seğmen Kardeşler Gıda

30 TL

144 milyon TL

24 milyon TL

1,779 milyar TL

Efor Çay

14.50 TL

300 milyon TL

27 milyon TL

1,305 milyar TL

Bayram sonrası yatırımcıları heyecanlandıracak bu gelişmeler, Borsa İstanbul'da şenlik havası yaratacak. Halka arzların başarılı olması, piyasalarda güven ve istikrarı artırırken, yeni yatırım fırsatları da doğuracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.