Öğrenciler için yeni fırsat: AUZEF telafi sınavları başladı!

Öğrenciler için yeni fırsat: AUZEF telafi sınavları başladı!

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için telafi sınavlarına start verdi.

Bu hafta sonu gerçekleşecek olan sınavlar, vize ve final dönemlerinde başarısız olan öğrencilere ek bir şans sunuyor.

Kaç gün sürecek: detaylar ve program

AUZEF telafi sınavları, 3-4 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek ve toplamda 2 gün sürecek. Sınavlar, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere 3 oturum halinde yapılacak. Her ders için öğrencilere 20 soru sorulacak ve her soru için 30 dakika süre verilecek.

Sınavda 4 yanlışın bir doğruyu götüreceği hesaplamasıyla öğrenciler, sınav stratejilerini buna göre belirleyecekler.

Telafi sınavına katılabilme hakkı, vize veya final sınavlarında yeterli not alamayan öğrencilere veriliyor. Bu sınavlar, öğrencilerin dönem sonu notlarını yükseltme fırsatı sunarken, sınav giriş belgelerine ise üniversitenin resmî web sitesi üzerinden erişim sağlanabilecek.

Öğrenciler, sınav yerlerini ve giriş bilgilerini auzefsinav.istanbul.edu.tr adresinden AKSİS kullanıcı adı ve şifreleriyle sorgulayabilecekler. Bu platform üzerinden sınav öncesinde gerekli bilgilendirmeler de yapılacak, böylece öğrenciler sınav gününe hazırlıklı bir şekilde girebilecekler.

AUZEF telafi sınavları, öğrencilere akademik performanslarını iyileştirme imkanı sunarken, üniversite eğitim sistemindeki esneklik ve adaleti pekiştirmeye yönelik bir adım olarak dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.