Öğretmenler İçin DYK Başvuru Süreci! Belirli Branşlardaki Öğretmenler Görev Alacak!

Öğretmenler İçin DYK Başvuru Süreci! Belirli Branşlardaki Öğretmenler Görev Alacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için öğretmen başvuruları başladı. Bu kurslar kapsamında sadece belirli branşlarda öğretmenlere görev verilecek. İşte detaylar...

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Nedir?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin öğrencilerine ek destek sağladığı kurslardır. Öğretmenler, bu kurslarda görev alabilmek için başvurularını e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirecekler. Başvuru süreci 5 - 16 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak.

Hangi Öğretmenler DYK'larda Görev Alamayacak?

DYK kapsamında açılan kurslar, sadece LGS ve YKS merkezi sınavlarında soru sorulan dersler için geçerlidir. Bu nedenle, merkezi sınavlarda yer almayan diğer branş öğretmenleri bu kurslarda görev alamayacak. Örneğin, sanat veya beden eğitimi gibi derslerin öğretmenleri DYK kapsamında değerlendirilmez.

Kurs Tarihleri

Destekleme ve Yetiştirme Kursları, 2 Eylül tarihinde başlayıp 6 Haziran tarihine kadar devam edecektir. Bu kurslarda görev alacak öğretmenler, öğrencilerin ders ve öğretmen tercihleri sonucunda belirlenecektir. Öğrenciler, tercih ettikleri derslerdeki öğretmenler ile kurslara katılacaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.