Öğretmenlere ek görev geliyor! 9844 TL ücret alacaklar...

Öğretmenlere ek görev geliyor! 9844 TL ücret alacaklar...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevine devam eden öğretmenlere belirli bir ücret karşılığında ek görev verilecek. Bu görev ile aylık 9844 TL ödeme alacaklar. İşte detaylar...

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), FATİH Projesi kapsamındaki okullarda Bilişim Teknolojileri (BT) Rehber Öğretmeni olarak görev yapacak öğretmenler için başvuru sürecini açtı. Proje, öğretmenlere dijital dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstlenme imkanı sunuyor ve aynı zamanda aylık 9844 TL ek kazanç elde etme imkanı veriyor.

FATİH Projesi kapsamında yapılan görevlendirmeler neler?

FATİH Projesi, ülke çapında okullarda teknolojinin daha etkin kullanılmasını sağlamak için başlatılan bir projedir. Bu proje ile hedeflenen şey okullarda bilişim altyapısının güçlendirilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri, okulların teknoloji kullanımını yönlendirmek ve geliştirmek amacıyla görev alacaklar.

BT Rehber Öğretmeni olarak görev yapmak isteyen öğretmenlerin, başvurularını görev yaptıkları okullara ulaştırması gereklidir. Öğretmenlerin talepleri, okul yönetimleri tarafından Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine gönderilecektir. Başvuruların değerlendirilmesinde ise, FATİH Projesi kapsamındaki okullarda daha önce görev yapmış öğretmenlere öncelik tanınacaktır. Bununla birlikte, Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin yanı sıra, 100 saatlik BT Rehber Öğretmenliği sertifikasına sahip öğretmenler de başvuruda bulunabilecektir.

9844 TL ek kazanç imkanı sunulacak!

Başvuru aşamasında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, öğretmenlerin bu görevi gönüllülük esası ile kabul etmesidir. Ayrıca, başvuruların ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri tarafından titizlikle incelenmesi ve uygun görülen öğretmenlerin belirlenmesi beklenmektedir. Başvuru sonuçları, ilgili milli eğitim müdürlükleri tarafından öğretmenlere bildirilecektir.

BT Rehber Öğretmeni olarak göreve başlayacak olan öğretmenler, önemli bir sorumluluk üstlenecek olmalarının yanı sıra, ek kazanç da sağlayacaklardır. Görevlendirilen öğretmenlere haftalık 18 saat ek ders ücreti, 3 saat nöbet ücreti ve 2 saat öğrenci kişilik hizmetleri ücreti olmak üzere toplamda 23 saatlik ek ders ücreti ödenecektir. Bu da aylık bazda 9844 TL ek kazanç olarak belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.