1. Sınıflar şube ve öğretmenlerini nasıl öğrenecek?

1. Sınıflar şube ve öğretmenlerini nasıl öğrenecek?

İlkokul 1. Sınıfa başlayacak olan öğrenciler için bu yıl farklı bir sistem uygulandı. Sınıf ve öğretmenler kura ile belirlendi. 28-30 Ağustos tarihleri arasında tamamlanan kura sonuçlarına veliler nasıl erişecek? İşte detaylar…

​​​Milli Eğitim Bakanlığı aldığı radikal karar doğrultusunda bu zamana kadar uygulamada olan sınıf seçme sistemini değiştirdi. Bakanlık 1.sınıf öğrencilerinin sınıf şubelerinin ve öğretmenlerinin belirlenmesini otomatik kayıt sistemi ile yapılmasını kararlaştırdı.

Adrese dayalı kayıt sistemi gerçekleştirildi!

Ağustos ayı içerisinde ilk açıklama Bakanlığın resmi sitesi üzerinden yapıldı. Yapılan açıklamada “adrese dayalı kayıt gerçekleştirdik” duyurusuna yer verildi. Ardından ikinci bir duyuru daha yapıldı ve 1. sınıf öğrencilerinin sınıf şube ve öğretmen seçimleri ile 5. sınıf öğrencilerinin sınıf şube seçimlerinin otomatik kayıt sistemi ile gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.

Kura sonuçlarına nasıl ulaşılır?

28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılan kura neticesinde sonuçlar okul müdürü müdahalesi ile sisteme eklendi. E-okul sistemi üzerinden sınıf şube veya öğretmen bilgisini öğrenmek isteyenler öncelikle e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmalıdır.

Açılan ekranda güvenlik kodu doğrulandıktan sonra öğrencinin kimlik numarası ve okul numarası yazılmalıdır. E-okul sistemine giriş yapıldıktan sonra 1. sınıf öğretmen ve şube seçimi kategorisinden öğretmen veya sınıf bilgisi detaylı olarak görüntülenebilir.

28 Ağustos tarihinde ilk kez başlatılan işlemler sırasında e-okul'da öğrencisine sınıfını veya öğretmenini göremeyenler, 31 Ağustos Cumartesi günü itibariyle artık detaylı görüntüleme yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.